13 C
Пловдив
четвъртък, април 25, 2024

Одобриха 1,3 млн. лв. за ремонт на общежития в столицата

1 303 000 лева за финансиране на извършени плащания за саниране, ремонт и обзавеждане на студентски общежития одобри Министерският съвет. Средствата са за Медицинския университет в София и Националната спортна академия „Васил Левски“- София.

В МОН са постъпили документи от двете висши училища за фактически извършени от тях разходи за строително-ремонти дейности и за инженеринг по сключени договори за ремонт на две сгради на общежития на обща стойност 1 303 000. Средствата са за сметка на осигурените за тази цел в Закона за държавния бюджет на Република България за 2022 г. и следва да се предоставят на двата университета като трансфер чрез бюджета на МОН.

Двете общежития са ползвани от над 1000 студенти. Ремонтите им са наложителни предвид недостига на места в тях и необходимостта от подобряване условията за достъп до качествено висше образование.

Снимка: НСА

Related Articles

Проф. д-р арх. Тодор Булев представя „София – град на мечтите“ в изложба

В изложбата „София – град на мечтите” проф. д-р арх. Тодор Булев показва своите вече повече от 50-годишни творчески търсения (1974-2024) за градската среда,...

Благоустрояват междублокови пространства в Бургас

Започнаха дейности за благоустрояване на пространствата около блокове 107, 108, 109 и 112 в к-с „Меден рудник“ в Бургас. Те са част от общинската...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ