13 C
Пловдив
петък, май 17, 2024

Огромни кипариси красят ново кръгово кръстовище в Ямбол

Дванадесет шестметрови кипариса са засадени около новото кръстовище с кръгово движение до сградата на „ХЕС“ АД. Красивите растения ще посрещат жителите и гостите на Ямбол. Вечнозелените дървета, внос от Италия, са отглеждани повече от двадесет години на Апенините. Те са част от визията на цялостния проект по облагородяване на пространството в района.

Тези растения са символ на безсмъртието на душата, смелостта и силата и са популярни в Италия, Испания, Португалия, Франция, Гърция и Турция.

Преди време Община Ямбол засади кипариси и в зоната на облагороденото корито на река Тунджа.

Еколози и ландшафтни специалисти избират подходящите за засаждане видове дървета в Ямбол. Залагат на растения, които са устойчиви на градските и климатични условия, а в същото време са впечатляващи с вида си.

Related Articles

Черноморието в готовност за летния сезон. Летище Бургас с нови линии и чартъри

На работна среща в Бургас институции, кметове и екип от министерството обсъдиха готовността за успешното и спокойно протичане на туристическия сезон по Южното Черноморие....

Приключи облагородяването на Пантеона на възрожденците в Русе

Пантеонът на възрожденците в Русе е с нова визия. Извършените дейности са част от общия проект „Реконструкция и представяне на значими културни забележителности с...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ