13 C
Пловдив
четвъртък, април 25, 2024

Обявиха обществена поръчка за ремонт на музей „Възраждане и Учредително събрание“

Община Велико Търново обяви обществена поръчка за предстоящия мащабен ремонт на музей „Възраждане и Учредително събрание“.

За обновяване на сградата, в която е приета Търновската конституция, са предвидени близо три милиона лева.

Музеят се нуждае от реконструкция на покрива, от нова осветителна, отоплителна и климатична инсталация. При смяната на дограмата изрично е поставено условието, че новите врати и прозорци трябва да са от естествено дърво и по никакъв начин да не се нарушава външният вид на историческата сграда.

Крайният срок за подаване на оферти от строителните фирми е 23 юли, след което ще се пристъпи към отваряне на ценовите оферти и избор на изпълнител.

Ремонтите на музея се финансират с два милиона лева европейски средства и 800 000 лева собствени средства на общината, за които местната управа изтегли кредит.

Related Articles

Проект: Полети до Рим и Милано от Летище Пловдив

Възможностите за откриване на директни авиолинии от Пловдив до италианските Рим и Милано обсъдиха на Летище Пловдив. На срещата присъстваха председателят на Конфиндустрия България...

Ограничават движението в тръбата за Бургас на тунел „Траянови врата“

Ще се почистват стените и пътната настилка в съоръжението От 20:00 часа във вторник /23 април/ до 6:00 ч. в сряда /24 април/ ще се...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ