13 C
Пловдив
неделя, април 21, 2024

Община Смолян започва процедура за изграждане на ски писта

Община Смолян започва процедура по издаване на разрешения относно изграждането на ски писта край областния град. Общинският съвет гласува на последното си заседание сума от 264 хил. лева, предназначени за проектиране и първи етап от изграждане на спортното съоръжение.

Първоначалните разрешителни процедури са свързани с инвестиционното намерение на администрацията да изгради ски писта в кв. Станевска. Предвидено е трасето да бъде върху северен скат в близост до водоизточник, така че да има условия и за изкуствено заснежаване. Плановете на Общината са за писта с дължина 170 м и влек върху общински терен. В долната част на съоръжението ще могат да се провеждат обучения на деца.

Проектирането на пистата може да започне през 2023 г., а при бързо приключване на процедурите, скиорското трасе може да бъде пуснато в действие през следващия зимен сезон.

Related Articles

В Добрич стартира конкурс за проект на междублокови пространства

„Заедно можем“ е мотото на конкурса на община Добрич за проект на муждублоково пространство. Администрацията предлага на гражданите да кандидатстват със свой проект за...

Проект: Полети до Рим и Милано от Летище Пловдив

Възможностите за откриване на директни авиолинии от Пловдив до италианските Рим и Милано обсъдиха на Летище Пловдив. На срещата присъстваха председателят на Конфиндустрия България...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ