25 C
Пловдив
петък, март 29, 2024

Община Смолян започва процедура за изграждане на ски писта

Община Смолян започва процедура по издаване на разрешения относно изграждането на ски писта край областния град. Общинският съвет гласува на последното си заседание сума от 264 хил. лева, предназначени за проектиране и първи етап от изграждане на спортното съоръжение.

Първоначалните разрешителни процедури са свързани с инвестиционното намерение на администрацията да изгради ски писта в кв. Станевска. Предвидено е трасето да бъде върху северен скат в близост до водоизточник, така че да има условия и за изкуствено заснежаване. Плановете на Общината са за писта с дължина 170 м и влек върху общински терен. В долната част на съоръжението ще могат да се провеждат обучения на деца.

Проектирането на пистата може да започне през 2023 г., а при бързо приключване на процедурите, скиорското трасе може да бъде пуснато в действие през следващия зимен сезон.

Related Articles

Започва авариен ремонт на поликлиниката в Свищов

Неотложен авариен ремонт и хидроизолация ще бъдат извършени на северната част на покрива на поликлиниката в Свищов. Спешните дейности се налагат поради установен теч,...

Приключи ремонтът на Двореца на културата в Перник

Приключиха строително-ремонтните дейности по обновяването на емблематичния за Перник Дворец на културата. В реконструкцията на сградата са вложени над 4,5 млн. лв., като финансирането...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ