12 C
Пловдив
петък, май 3, 2024

Община Ситово ремонтира две читалища

След близо 4-месечно забавяне стартираха ремонтните дейности по сградата на НЧ „Стефан Караджа – 1963 г.“ в с. Любен, съобщиха от общинската администрация.

Причина за закъснението бе обжалване на решението за избор на изпълнител към обществената поръчка с предмет: „Основен ремонт на обекти от капиталовата програма на Община Ситово по обособени позиции“.

Проектът ще се изпълни в два етапа. Първоначално ще се направи основен ремонт на покрива и саниране на сградата. Предвидената изолация ще бъде с дебелина 10 см. Вторият етап от изпълнението на проекта предвижда изграждане на рампа за осигуряване на достъпна среда и внедряване на мерки за енергийна ефективност.

До броени дни ще стартират и ремонтните дейности по сградата на НЧ „Христо Смирненски – 1940 г.“ в с. Ситово. Обектите са част от капиталовата програма на Общината.

Related Articles

През тази година: Ремонтират знакови сгради в Стара Загора

Знакови сгради в Стара Загора ще подлежат на ремонт през тази година. Това стана ясно по време на пресконференция дадена от кмета на общината...

64 проекта са одобрени по „Красива България”

С Решение на Управителния съвет на Проект „Красива България” са одобрени за финансиране и реализация през настоящата година 64 проекта. Те са на обща...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ