14 C
Пловдив
неделя, май 19, 2024

Община Перник ще укрепва свлачището на пътя за с. Витановци

Община Перник е внесла инвестиционно предложение за укрепване на свлачището на пътя за село Витановци, това съобщиха от администрацията.

То е на 2 км източно от населеното място. Възникнало е през 2004 г., след което в участъка е направена укрепителна пилотна конструкция.

През 2015 г. са се появили повторни деформации, които са нарушили част от конструкцията. Оформен е свлачищен участък, обхващащ площ около 4,5 дка.

Пътното платно по протежение на 150 м е слегнало и пропаднало на места. Засегнато е шосето Батановци – Ярджиловци – Витановци.

Предвижда се изграждане на укрепителна конструкция в два участъка – при пътния откос и в тялото на свлачището.

За отвеждане на подземните води ще бъде изграден дълбок подземен дренаж. Ще се ремонтира и пътната настилка, ще се възстановят банкети, изрежат храсти, ще се положи нова хоризонтална пътна маркировка и вертикални пътни знаци.

Related Articles

На 17 май: Започва ремонт на участък от Дюлинския проход

Програмата на АПИ предвижда рехабилитация на 65 км от пътя На 17 май започва основният ремонт на 34,1 км от път III-906 през Дюлинския проход....

Община Карлово се включва в проекта за водородна долина

Кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов обсъди с ректора на Тракийския университет в Стара Загора проф. д-р Добри Ярков участието на Общината в проекта...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ