21 C
Пловдив
понеделник, май 6, 2024

Община Кърджали продава имоти за строеж на болница

Терените са в района на Парк „Арпезос Север“

Община Кърджали продава имоти за строеж на болница в града. Парцелите ще бъдат продадени на „Търговска Лига – Глобален Аптечен Център” АД за да изгради здравно заведение. Общата крайна пазарна цена на двата имота частна общинска собственост, възлиза на 2 980 827 лв. Те ще бъдат продадени на инвеститора без търг или конкурс. Той от своя страна планира да направи инвестиция в размер на 15 млн. лева, съобщи „Арда нюз“.

Решението за продажбата на имотите е гласувано единодушно в местния Общински съвет. Екип от общината ще води преговори за сключване на договор с инвеститора, след което договорът трябва да бъде съгласуван с Министерството на иновациите и растежа. След влизане в сила на документа инвеститорът трябва да представи проект, а общината да даде разрешение за строеж.

До този момент от Общината са изчаквали за сделката, за да получи инвеститорът Сертификат Клас А от Министерство на иновациите. Очаква се здравното заведение да бъде готово до края на 2026 година.

Related Articles

Етнографският музей в Стария Несебър с нов облик

Приключи ревитализацията на Етнографския музей в Стария Несебър. Ремонтът на вътрешните пространства е извършен по Програма „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“. Отпуснатата финансовата помощ...

Новост: КАБ предлага професия “Архитектурен техник”

По предложение на председателя на РК София град арх. Васил Василев е обсъдена инициатива за създаване на нова професия, която да се изучава в...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ