14 C
Пловдив
неделя, май 19, 2024

Община Кърджали продава имоти за строеж на болница

Терените са в района на Парк „Арпезос Север“

Община Кърджали продава имоти за строеж на болница в града. Парцелите ще бъдат продадени на „Търговска Лига – Глобален Аптечен Център” АД за да изгради здравно заведение. Общата крайна пазарна цена на двата имота частна общинска собственост, възлиза на 2 980 827 лв. Те ще бъдат продадени на инвеститора без търг или конкурс. Той от своя страна планира да направи инвестиция в размер на 15 млн. лева, съобщи „Арда нюз“.

Решението за продажбата на имотите е гласувано единодушно в местния Общински съвет. Екип от общината ще води преговори за сключване на договор с инвеститора, след което договорът трябва да бъде съгласуван с Министерството на иновациите и растежа. След влизане в сила на документа инвеститорът трябва да представи проект, а общината да даде разрешение за строеж.

До този момент от Общината са изчаквали за сделката, за да получи инвеститорът Сертификат Клас А от Министерство на иновациите. Очаква се здравното заведение да бъде готово до края на 2026 година.

Related Articles

200 млн. лв. за саниране на блокове в засегнатите от енергийния преход региони

Близо 200 млн. лв. от управляваната от МРРБ Програма „Развитие на регионите“ 2021 – 2027 г. ще бъдат инвестирани в енергийна ефективност на многофамилни...

Започва ремонт на един от натоварените пътни участъци в Ямболско

Аварийно- възстановителен ремонт започва на един от натоварените пътни участъци в Ямболско. До средата на юни ще бъдат извършени кърпежи по пътя между селата...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ