14 C
Пловдив
сряда, май 8, 2024

Община Добрич реализира транспортен проект за 8 млн. лв.

Община Добрич приключи изпълнението на проект „Развитие на интегрирана система на градския транспорт“.

Една от основните дейности бе внедряване на Интелигентна транспортна система за управление на трафика. Част от мащабните промени, направени чрез проекта са: реконструирани спирки, снабдени с информационни табели и електронни табла; нови светофарни уредби на 21 кръстовища, 4 електробуса, 2 зарядни станции и трансформатор. Създадени са и приложения с актуална информация за транспорта в Добрич.

Оборудвани са два центъра за управление на транспорта и на светофарната система. Освен специфичното оборудване и софтуер новата система за управление на обществения транспорт, включва и бордови компютри с GPS, които са монтирани в 40 от превозните средства.

Проектът е финансиран по ОП „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г. Стойността му е 8 183 546 лв., като 6,6 млн. лв. са от ЕФРР, около 1,2 млн. лв. са от националния бюджет, а 327 256 лв. са собствен принос на Общината.

Related Articles

Инвестират близо 16 млн. лв. за развитие на туризма в пограничните региони на България и Северна Македония

В Министерството на регионалното развитие и благоустройството започва приемът на пълни проектни предложения по Териториалната стратегия на Програма ИНТЕРРЕГ VI-A ИПП България-Северна Македония 2021-2027...

Пловдив: Паркинг на хипермаркет става автокино

Автокино фестивал с български филми гостува в Пловдив на 7 и 8 май. На паркинга на голям хипермаркет на бул. "Македония“ 97 ще бъдат...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ