19 C
Пловдив
събота, април 27, 2024

Община Варна търси европейско финансиране за брегоукрепване

Община Варна ще кандидатства за финансиране с европейски средства за брегоукрепване и реконструкция на съществуващите брегоукрепителни съоръжения на територията си. Тази възможност беше обсъдена на работна среща между заместник-кмета Диан Иванов, областния управител проф. Андрияна Андреева и представителите на Сдружение Черноморска брегова асоциация (ЧБА). От срещата стана ясно, че обхватът на търсеното финансиране би включвал не само буните на варненския плаж, но и съоръженията на територията на курортните комплекси „Златни пясъци“ и „Св. Св. Константин и Елена“.

Техническите съоръжения са в предаварийно и аварийно състояние. Нуждата от укрепването им е належаща, а държавата в лицето на Областна управа няма средства да ги поддържа, каза по време на срещата заместник-кметът с ресори правни въпроси и общинска собственост Диан Иванов. Затова Общината ще инициира съответните мерки пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

На срещата беше решено да се сформира нова работна група за обследване на цялата територия на варненското крайбрежие, което ще се координира от Общината, областната управа и Сдружение „ЧБА“.

Related Articles

Фестивалът LUNAR преобразява най-красивите сгради, паркове и площади в София

В ход е подготовката на третото издание на форума В четири поредни вечери, между 9 и 12 май, артисти от цял свят ще разкажат истории,...

Представят проекта за ревитализация на Колодрума в Сливен

Община Сливен ще представи проекта за ревитализация на Колодрума на 24 април – сряда. Срещата на кмета Стефан Радев и общинските специалисти с проектанти,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ