23 C
Пловдив
събота, юни 15, 2024

Обрат: Свалят цените на нощувките преди Олимпиадата в Париж

Хотелиерите разочаровани, тъй като броят на резервациите е по-малък от очакваните

Месеци преди Летните Олимпийски игри, които ще се проведат от 26 юли до 11 август в Париж хотелите драстично повишиха цените на нощувките, а много парижани обявиха скъпи краткосрочни наеми на апартаментите си през този период. Надеждите за големи и гарантирани печалби обаче са на път да се изпарят. Направените до момента резервации са доста под очакваните. Затова с наближаването на спортното събитие хотелиерите и частните наемодатели във френската столица започват да свалят цените.

Туристическата служба в Париж съобщи, че средната офертна цена за една нощувка през юли 2024 г. в хотел в района на френската столица се е понижила до 411 евро при средно 699 евро, предлагани в средата на февруари.

За сравнение, средната цена на нощувка в хотел в Париж през юли 2023 г. е била 202 евро, а през август 2023 г. – 161 евро.

Оказва се, че тези, които едва сега обмислят да посетят френската столица по време Олимпийските игри, може да избират между много свободни места за настаняване. Те имат възможност да резервират хотелска стая или частен апартамент на цени, които са значително по-ниски от тези, предлагани само преди няколко месеца, посочва ДПА.

Related Articles

До месец: Избират изпълнител за реконструкцията на ГКПП „Капитан Андреево“

Предвижда се разширяване на съществуващия и изграждане на втори терминал До един месец ще бъде избран изпълнител за реконструкцията на ГКПП „Капитан Андреево. Това съобщиха...

Съюзът на ландшафтните архитекти отбелязва 20-годишен юбилей

На 14 юни Съюзът на ландшафтните архитекти (СЛА) отбелязва своя 20-годишен юбилей. По този повод се открива изложба на проектите, отличени в конкурса „Ландшафтен...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ