15 C
Пловдив
неделя, май 12, 2024

Нов обществен многоетажен паркинг ще бъде изграден до метростанция „Младост 3“ в София

Столичният Общински съвет гласува обявяване на конкурс за избор на инвеститор за изграждане на подземен гараж и етажен паркинг в имот в ж.к. „Младост-З“. Теренът е с площ 3132 кв. м .

Етажният паркинг ще се строи на мястото на съществуващ паркинг по Програмата за изграждане на общински паркинги с частни инвестиции на територията на Столичната община. Ползвателите на услугата „Паркирай и пътувай“ на Центъра за градска мобилност също ще могат да използват паркинга, тъй като инвеститорът ще е задължен да осигури места по програмата.

ИДЕЯТА

Проект за многоетажен паркинг на ул. “Самара” в „Младост“ 4 за 440 автомобила предложиха в средата на миналата година от „Спаси София“. Идеята беше гаражът да е висок едва 4 метра и на 3 нива – подземно, наземно и 1 етаж над земята, а фасадата да е с пълзяща зеленина.

С бъдещото съоръжение ще бъдат обособени 229 паркоместа, ще има и зарядни станции за електрически автомобили.

Related Articles

Клубът на младия архитект във Варна с Pop-up базар „Бетонови емоции“

Събитието ще покаже възможностите, които бетонът предоставя извън строителството на сгради Pop-up базар "Бетонови емоции" ще се проведе на 11 май във Варна. В продължение...

Северозападна България с най-малко новопостроени жилища

Северозападният район на страната е с най-малко новопостроени жилища към четвъртото тримесечие на 2023 година. Те са общо 175, като във Видин са само...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ