13 C
Пловдив
петък, май 17, 2024

Ново кръгово кръстовище изграждат във Велико Търново

Започнаха строително-монтажните работи за изграждане на кръгово кръстовище във Велико Търново. То ще се намира между „Беляковско шосе“, ул. „България“, ул. „Полтава“, ул. „Освобождение“ и ул. „Краков“. Обектът е част от мащабния проект „Интегриран градски транспорт на град Велико Търново“, изпълняван от Община Велико Търново.

Заместник-кметът на Община Велико Търново – Нейко Генчев отбеляза, че мястото е изключително важно от транспортна гледна точка и именно затова Общината го е включила в един от най-големите и важни проекти, осъществявани с европейски средства, а именно проекта за интегриран градски транспорт.

Той допълни, че проектното предложение и геометричните характеристики са съобразени с нормативните изисквания. Обхватът на проекта включва всички връзки на засегнатите улици, както и зони за паркиране с 41 паркоместа, които ще бъдат отделени от активното движение.

Очаква се проектът да бъде завършен най-късно през юли или началото на август.

Related Articles

АПИ с 16 концепции за интегрирано градско развитие

Агенция „Пътна инфраструктура“ кандидатства с 16 проектни идеи по Приоритет 1 „Интегрирано градско развитие“ по Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027 г. Общият бюджет на...

Фонд ФЛАГ финансира подготовка на проектни предложения

Фонд ФЛАГ отпуска заеми за подготовка на проекти по програми, финансирани със средства на ЕС, от българското правителство или други международни програми. Допустими кредитоискатели са...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ