12 C
Пловдив
петък, май 3, 2024

Нови правила за тротинетките от пролетта в Бургас

Зоните за наемане и връщане на електрически тротинетки в Бургас вече ще бъдат ясно обозначени, а потребителите ще се идентифицират при ползването им. Това са част от новите правила, които фирмата, която отдава возилата в града ще въведе напролет. Те бяха обсъдени на среща с местната власт, след редица сигнали за безразборното им ползване и вандалски прояви.

В момента от фирмата са зазимили дейността, но със затоплянето на времето в края на март отново ще пуснат електрическите тротинетки под наем. Очаква се броят им да достигне до 200, като старите и амортизирани превозни средства ще бъдат подменени с нови.

Коментирана е възможността за санкциониране на потребителите, когато не оставят тротинетката на обозначените места. Препоръката е фирмата да сложат и текст, че потребителят съгласявайки се с общите условия на ползване, носи и наказателна отговорност при неспазването им.

Related Articles

През тази година: Ремонтират знакови сгради в Стара Загора

Знакови сгради в Стара Загора ще подлежат на ремонт през тази година. Това стана ясно по време на пресконференция дадена от кмета на общината...

Въвеждат правила за карането на тротинетки в Кюстендил

Децата до 14-годишна възраст няма да могат да карат и ползват тротинетки, а тези до 18 години задължително трябва да бъдат с поставена каска...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ