11 C
Пловдив
петък, май 17, 2024

На 15 февруари: Община Пловдив получава пълния проект на стадион „Христо Ботев“ 

В средата на този месец проектантът арх. Георги Савов ще входира пълната преработена проектна документация за стадион „Христо Ботев“ в Община Пловдив. Савов потвърди пред кмета Здравко Димитров крайния срок, въпреки здравословните проблеми в екипа си, заедно с актуалните количествени сметки. Това стана ясно на провелата се регулярна среща, на която присъстваха Здравко Димитров, заместник-кметът Пламен Райчев, главният архитект Димитър Ахрянов, управителят на фирмата изпълнител Илиян Филипов, архитект Савов и надзорникът Атанас Ангелов.

На базата на новите количествени сметки ще бъде остойностена работата по проекта и ще стане ясно какъв обем от строително-монтажните дейности ще бъдат извършени с отпуснатите от държавата 25 млн. лв. с ДДС. Търсим всички варианти да бъде изградена и козирка на целия стадион, с което да удовлетворим желанието на феновете“, коментира кметът Здравко Димитров. Той покани на следващата среща идния вторник представители на ПФК „Ботев 1912“ АД, които да се запознаят с напредъка на дейностите по проекта. 

Преградни огради около сектора за гости, високи най-малко 2,5 м, както и предвиждане на проект за видеонаблюдение, обхващащо всички седящи места и подстъпите към стадиона, бяха препоръките на началника на сектор „Специализирани полицейски сили“ гл. инспектор Красимир Антонов. Старши инспектор Йордан Ангелов – началник група ДПК към „ПБЗН“ поиска пожарни хидрантни кранове в близост до терена, за да бъдат ползвани в случай на нужда за зареждане на дежурните противопожарни автомобили.

Проектът за видеонаблюдение ще бъде входиран за съгласуване в полицията веднага след като бъде готов. Кметът Здравко Димитров и изпълнителят на дейностите по проекта Илиян Филипов разгледаха възможността за изработване на олекотена покривна конструкция от винил, с каквато е покрит стадионът на „Бешикташ“ в Истанбул. Такава конструкция няма да наруши условията на обществената поръчка, но може да ускори значително завършването на козирката.

Related Articles

Министър Коритарова: Хаосът в пътното поддържане трябва да бъде спрян!

Строителството на АМ „Хемус“ продължава по инхаус договорите, но значително индексирани„Хаосът трябва да бъде спрян, ремонтите трябва да бъдат планирани. Лошото състояние на пътищата...

13 май 2024 г – Ден на данъчна свобода!

134 дни тази година работим за държавната хазна Общо 134 дни работим за държавната хазна през 2024 г. Бюджетът за тази година залага консолидирани приходи...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ