14 C
Пловдив
четвъртък, май 2, 2024

На конференция: Обсъждат практиките за кръгови отпадъци

На 13 декември от 10:00 (централно европейско време) ще се проведе онлайн конференция с основни теми, свързани с политиката и най-добрите практики за кръгови отпадъци, намаляване на депата за отпадъци и бъдещето на алтернативните горива.

Кратка програма на проявата:

10.00 – 10.05 – Приветствие към участниците.

10.05 – 10.10 – Представяне на участниците

10.10 – 10.30 – Ключови говорители: Mattia Pellegrini (ГД „Околна среда“): Статус и бъдеще на директивите на ЕС за кръгова икономика и алтернативни горива (уточнява се)

10.30 – 10.50 – Keynote: oland Pomberger (Университет Leoben, Австрия. Ролята на енергийното възстановяване в системата за управление на кръговите отпадъци.

10.50 – 11.10 – Keynote: Christopher McArdle (Borealis, Австрия): Ускоряване на прехода към по цифрова икономика.

10 – 12.50 – Панелна дискусия относно стратегически, правни, политически, административни и икономически предизвикателства и решения за подобряване на кръговост на отпадъците и използването на алтернативни горива.

12.50 – 13.00 – Обобщение и следващи стъпки.

Работната група обединява всички ключови заинтересовани страни от централните и местните власти, браншови асоциации, компании за управление на отпадъци за обмен на техническо, оперативно и стратегическо ноу-хау и най-добри практики в Европа.

Related Articles

Етнографският музей в Стария Несебър с нов облик

Приключи ревитализацията на Етнографския музей в Стария Несебър. Ремонтът на вътрешните пространства е извършен по Програма „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“. Отпуснатата финансовата помощ...

Още една стъпка към изграждането на ново училище в Бургас

Общинските съветници в Бургас направиха още една стъпка към изграждането на ново училище в града. То ще бъде в квартал “Крайморие” и ще е...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ