8 C
Пловдив
събота, април 27, 2024

На конгрес: Обсъждат зелените технологии и устойчивото строителство

Австрийското посолство кани архитектурната колегия на Международния конгрес „GreenTech Days meet Future of Building 2024“. Той ще се проведе на 17 и 18 април във Виена. Фирми и експерти от над 80 националности ще дискутират теми, проекти и продукти в областите „Зелени технологии“ и „Устойчиво строителство“.

Представители на Управителния съвет на Камарата на архитектите в България (КАБ) ще присъстват на събитието, за да обменят професионален опит относно развитието на архитектурно-строителния сектор в Европа. Форумът ще бъде хибриден, като ще има възможност за безплатно онлайн участие. Предварителната регистрация за участие в събитието е задължителна.

Основните теми на GreenTech Days са:

• Ефективност/зелено строителство: Енергийно–ефективни сгради, строителни материали, изолационни материали и др.: проектиране, архитектура, градско планиране, строителни технологии.

• Строителство/инфраструктура: Новости от строителството и инфраструктурата, вкл. съвременни строителни материали, иновативни методи на строителство, стратегии за планиране, ориентирани към бъдещето, интегриране на роботика, техники за строителство от дървен материал и дърво, интердисциплинарно сътрудничество и др.

• Околна среда: Управление на отпадъците, рециклиране, кръгова икономика, превръщане на отпадъците в енергия, ресурсна ефективност, управление на водите, водоснабдяване, пречистване на отпадъчни води, пречистване на отпадъчни води, филтърни системи и др.

• Енергетика: Водноелектрическа енергия, вятърна енергия, слънчева и фотоволтаична енергия, биомаса, биогорива, биогаз, термопомпи, геотермална енергия, водород, съхранение на енергия и др.

Във втория ден на събитието са планирани полудневни екскурзии.

Related Articles

Разполагат контейнери за биоразградими отпадъци в Пирдоп

През месец май Община Пирдоп ще започне поетапно разполагане на кафяви контейнери за зелени и биоразградими отпадъци. За удобство на гражданите на съдовете ще...

Изложба за историята на храм „Св. Димитър“ и благородното дело на пловдивските Димитровци

Изложба, посветена на храм „Свети Димитър“ може да бъде разгледана от днес в централното фоайе на Народна библиотека „Иван Вазов“ в Пловдив. Манастирският комплекс...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ