15 C
Пловдив
сряда, май 8, 2024

Напролет започва реконструкция на пречиствателната станция на „Ясна поляна“

Дългоочакваната реконструкция на пречиствателната станция на язовир „Ясна поляна“, който захранва с вода повечето общини по Южното Черноморие, ще започне до началото на април. Това съобщи пред БНР областният управител на Бургас Пламен Янев.

Проектът за авариен ремонт на филтърното и помпеното стъпало на пречиствателната станция е на стойност 20 милиона лева с ДДС. По проекта вече са избрани фирмата изпълнител, както и фирмите за инвеститорски и строителен контрол. Предстои те да внесат гаранции за изпълнението.

5 фирми и 2 консорциума кандидатстваха за изпълнението на проекта. Процедурата беше възложена на Областната управа в Бургас, но тя като възложител не е участвала в изготвянето на проектите. Въпреки забавената аварийна реконструкция на пречиствателната станция на язовир „Ясна поляна“, към момента всичко върви по план и процедурите вече са приключили, заяви Пламен Янев. Той уточни, че в момента се събират необходимите документи, след което ще се пристъпи към сключване на договорите и начало на работата.

Първият етап от ремонтните работи по пречиствателната станция започна през миналото лято. Тази година ще бъдат подменени филтърното и помпеното стъпало на съоръжението, защото срокът за изпълнение на проекта е 9 месеца.

Цялостната реконструкция трябва да приключи в края на следващата година.

Related Articles

През тази година: Ремонтират знакови сгради в Стара Загора

Знакови сгради в Стара Загора ще подлежат на ремонт през тази година. Това стана ясно по време на пресконференция дадена от кмета на общината...

Пловдив: Паркинг на хипермаркет става автокино

Автокино фестивал с български филми гостува в Пловдив на 7 и 8 май. На паркинга на голям хипермаркет на бул. "Македония“ 97 ще бъдат...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ