16 C
Пловдив
понеделник, май 6, 2024

Модернизираха системата за външно изкуствено осветление на гр. Смолян

Над 3000 осветителни тела от висок клас са монтирани в Смолян. Дейностите са изпълнени по проект „Рехабилитация и модернизация на системата за външно изкуствено осветление на гр. Смолян“.

„Ефектът вече е налице. Първоначално смятахме да подменим само електрическите крушки, но се преборихме, подписахме анекс към договора и сме подменили целите осветителни тела. Сега те са красиви, компактни и прекрасно светещи, разясни вр.и.д. кмет на Смолян инж. Мариана Цекова, която е и ръководител на проекта.

Тя посочи, че улиците се класифицират и по проекта не са допустими тези, които са първи клас, затова не са подменени осветителните тела по централния булевард в града. Със средства на общината обаче се подменя осветлението на много места по републиканската пътна мрежа.

Тя допълни, че старите натриеви лампи са били по над 150 вата, а новите са по 20 или 40 вата и това изключително много намалява разходите на общината за ел. енергия.

Related Articles

Конференция за кръговост на отпадъците

На 22 май 2024 г. oт 10:00 до 13:30 ч. ще се проведе онлайн конференция на тема кръговост на отпадъците "Waste Circularity”. Събитието ще...

64 проекта са одобрени по „Красива България”

С Решение на Управителния съвет на Проект „Красива България” са одобрени за финансиране и реализация през настоящата година 64 проекта. Те са на обща...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ