20 C
Пловдив
вторник, май 28, 2024

Международната пътна федерация избра Пловдивския панаир за свое събитие

Международната пътна федерация Европа и Централна Азия избра Пловдивския панаир за провеждане на своя регионален конгрес. Това е най-мащабното и елитно събитие за годината на Стария континент. То ще се проведе в рамките на Международния технически панаир и заедно със Седмата национална конференция по транспортна инфраструктура.

Четиридневният форум през септември е посветен на бъдещето на мобилността и инфраструктурата. Конгресният център на Международен панаир Пловдив очаква над 1500 делегати от цял цвят и над 200 лектори в 20 тематични направления. Конференцията включва също изложбена част с участието на компании – лидери в пътното строителство, специализирани софтуерни продукти, умна пътна маркировка, производители и доставчици на оборудване, проектантски и инженерни фирми. Изложението е с потенциала да привлече над 20 000 посетители.

Деловата програма е посветена на целия спектър от критични въпроси в сектора. Световни експерти ще предложат задълбочени анализи по теми като: интегриране на изкуствения интелект в инфраструктурата, управление на интелигентни транспортни системи, иновации в пътната инфраструктура, развитие на зелени и устойчиви технологии. Стратегическите дискусии ще обхванат финансови модели с акцент върху таксите за ползване на пътищата и възможностите за финансиране в транспортната инфраструктура.

От 24 до 27 септември Международен технически панаир ще бъде горещата точка за създаване на контакти на най-високо ниво и обмен на знания за мобилността и инфраструктурата. Вече се знае, че на събитието ще присъстват представители на всички пътни агенции в Европейския съюз.

Related Articles

В края на май: Започва рехабилитация на пътните настилки във Варна

От 27 май започва рехабилитация на уличната инфраструктура в петте района на Варна. Това стана ясно на извънредна среща с участието на кмета Благомир...

Над 400 делегати участваха в 23-то общо събрание на КАБ

Реформиране на законодателството в архитектурно-строителния сектор, стартиране на продължаващо обучение, дигитализация на КАБ, създаване на комисия „антидъмпинг“, организиране на Венецианско архитектурно биенале 2025. Това...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ