22 C
Пловдив
вторник, май 21, 2024

Международен дискусионен форум за бъдещето на геотермалните проекти

Българският енергиен минен форум съвместно с МИНСТРОЙ ХОЛДИНГ, Камарата на енергийните общности в България, Столична община и дирекция „Архитектура и урбанизация“ организират Международна дискусионна конференция „Бъдещето на геотермалните проекти в София и в страната“.

Тя ще се проведе на 12 май в NV Tower, бул. „Г.М. Димитров“ 59.

Целта на събитието е организиране на открита професионална дискусия относно практическите подходи за приложение на геотермалната енергия за диверсификация на производството и потреблението на електрическа и топлинна енергия.

На форума ще бъде представена актуална информация за предлагани на пазара технологии и проекти от водещи технологични компании в тази област.

Ще бъдат представени и данни за геотермалния потенциал на София и на други региони на България, едновременно с визия за утилизацията на тези ресурси, с което организаторите се надяват да привлекат инвеститорски интерес в тази област. 

Related Articles

Общински паркинг с търговска зона изграждат в Асеновград

Kметът на Асеновград д-р Христо Грудев даде началото на дългоочаквания ремонт в бившия Търговски център в града. Предвижда се подплощадното ниво да бъде разделено...

Община Свищов стартира пилотен проект за управление на отпадъците

В община Свищов стартира пилотен проект за управление на отпадъците. Проектът се реализира във връзка с влизането в сила от 1 януари 2025 г....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ