25 C
Пловдив
петък, март 29, 2024

Масово спират продажбите на имоти „на зелено”

Строители масово спират продажбите „на зелено”, показва бърза проверка на пазара на имоти. Заради поскъпването на строителните материали все повече предприемачи се отказват от сделки преди завършване на сградите, информира nova.bg.

Ако тенденцията се запази брокери не изключват това да доведе до дефицит на имоти, особено в големите градове и столицата. Ограничаването на предлагането на пазара от своя страна допълнително ще вдигне цените на недвижимостите.

Всеки ръст в цените на суровините и материалите бързо се отразява и в цената на жилищата заради инфлацията. Цените във всички големи градове се увеличават – като в Пловдив, София и Бургас ръстът за година е около 20%.

Новото строителство е поскъпнало с между 20 и 50%, показва статистиката, както и анализите в бранша. Така за предприемачите става все по-трудно да предвидят финалната цена на една сграда. Поради тази причина фирмите масово спират продажбите „на зелено”.

Related Articles

Нестандартно: Ученичка от Айтос направи Айфеловата кула от дървени пръчици

Вдъхновила се от френската култура и архитектура Дамла Кемик - ученичка от XII клас от Айтос направи макет на Айфеловата кула от 1000 дървени пръчици....

Информационни дни по поканите за достъпна архитектурна среда на АХУ

Агенцията за хората с увреждания (АХУ) организира информационни събития за кандидатите по програмите за изграждане на достъпна среда, осигуряване на средства за заетост, рехабилитация...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ