15 C
Пловдив
четвъртък, май 9, 2024

Карлово: Санират 16 блока в първия етап на програмата

16 многофамилни жилищни сгради в Карлово ще бъдат санирани в първия етап на програмата, която се финансирана по Плана за възстановяване и развитие. От подадените 30 проектни предложения 16 са одобрени, 13 са в резервния списък, а 1 сдружение е отхвърлено, информират от администрацията в града.

Общината започва подготовката на документите за обявяване на обществените поръчки за избор на изпълнители по дейностите, включени в енергийните обследвания. Целта е в началото на лятото да стартират дейностите по санирането.

Ще бъде направена подписка от живущите в блоковете, които са в резервния списък, с искане пред МРРБ да бъдат финансирани и техните сгради, като се заложат средства в държавния бюджет или с привличане на европейски финанси.

Блоковете са построени преди повече от 50 години и спешно се нуждаят от ремонтните дейности, включени в програмата по саниране.

Ръководството на Община Карлово подкрепя сдруженията от сградите в резервния списък и ще внесе подписката в МРРБ с настояване те също да бъдат финансирани.

Related Articles

Нова визия на монумента „Лирата на Орфей“ в Кърджали

Една от емблемите на Кърджали - Монументалната пластика “Лирата на Орфей” ще бъде реновирана, информират от общината. Ще бъде направен ремонт на фонтаните, като...

Осигурено е финансиране за обновяване на читалище „Напредък – 1869“ в Горна Оряховица

Започва провеждането на тръжни процедури за избор на изпълнители Предстои ремонт по енергийно обновяване на сградата на НЧ „ Напредък - 1869“ в Горна Оряховица.Вече...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ