15 C
Пловдив
сряда, май 8, 2024

Кампанията „Едно цвете за „Връбница”, едно цвете за вкъщи” продължава

Продължава озеленителната инициатива „Едно цвете за „Връбница”, едно цвете за вкъщи”, съобщават от районната администрация. С пролетни растения бяха разкрасени терени в ж.к. „Връбница“ 1 – 74 СУ „Гоце Делчев” при бл. 517.

В кампанията се включиха деца и възрастни жители на района, според които подобни акции не само правят пространствата около домовете по-красиви, но и сплотяват хората. Кампанията продължи в с. Мрамор и кв. „Волуяк“, където също бяха оформени цветни пана.

Следващата стъпка от проекта „Всичко зависи от нас“ е стенопис, популяризиращ запазването на биоразнообразието у нас. Инициативата е свързана, както с името на един от най-светлите християнски празници, така и с темата за събуждане на природата и нейното опазване.

На 9 април, от 11.00 часа, в близост до метростанция „Бели Дунав“ ще се обнови поредния терен, а Джаз формация „София“ ще изнесат концерт, по повод откриването на ново арт пространство.

Related Articles

Инвестират близо 16 млн. лв. за развитие на туризма в пограничните региони на България и Северна Македония

В Министерството на регионалното развитие и благоустройството започва приемът на пълни проектни предложения по Териториалната стратегия на Програма ИНТЕРРЕГ VI-A ИПП България-Северна Македония 2021-2027...

Пловдив превръща зелените пространства в територии за култура

Общинска фондация „Пловдив 2019“ кани артисти и културни организации за реализация на художествени проекти и събития с акцент върху зелените пространства на Пловдив. Програмата...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ