16 C
Пловдив
събота, април 27, 2024

Интерактивна изложба представя 11-годишната дейност на Детска архитектурна работилница

Интерактивна изложба разказва на младите за значението на архитектурата в живота и им дава възможност да се докоснат до магията на моделирането. В голямата зала на Гьоте-институт България е представена изложбата “ГРАД – голяма работилница за архитекти и деца”. Сдружение “Детска архитектурна работилница” вече 11 години запознава децата участници в архитектурни ателиета с градско планиране, екология, образуване на форми и изграждане на конструкции.

Изложбата е насочена към деца и ученици между 2-ри и 5-и клас. Изложбата – работилница има за цел да разкаже на децата за значението на архитектурата в живота на хората и да им даде възможност да се докоснат до магията на моделирането. За изучаващите немски език е подготвено приключение в града и търсене на съкровище.

В рамките на изложбата е представен проект за проектнобазирано учене,в който фокусът е върху образованието чрез изградена среда (Built Environment Education). В него се включва изучаването на архитектурен и ландшафтен дизайн, градско планиране, опазване на културното наследство и запознаване с предизвикателствата породени от тези дейности.

Related Articles

Пускат обществената поръчка за изпълнител на новата библиотека на Варна

Открива се процедура за възлагане на обществена поръчка за избор на изпълнител на новата Градска библиотека на Варна, информират от администрацията. Актуализирана е количествено-стойностната...

Ограничават движението в тръбата за Бургас на тунел „Траянови врата“

Ще се почистват стените и пътната настилка в съоръжението От 20:00 часа във вторник /23 април/ до 6:00 ч. в сряда /24 април/ ще се...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ