9 C
Пловдив
неделя, май 5, 2024

Инспектират изграждащия се пътен надлез при селата Рогош, Скутaре и Трилистник

На 2 февруари 2024 г. (петък) от 11:00 часа областният управител на Пловдивска област д-р инж. Илия Зюмбилев ще инспектира работата по изграждащия се надлез над жп прелез при селата Рогош, Скутaре и Трилистник. С него ще бъдат ръководителят на проекта инж. Иван Бакалски от ДП НКЖИ, експерти от Областна администрация Пловдив и кметове на засегнатите населени места.

ДП НКЖИ е инвеститор на Подобект 4 „Прелез на км 17+008 за изграждане на нов пътен надлез на км 17+008“ към Обект „Рехабилитация на железопътната линия Пловдив – Бургас – Фаза 2“ по Проект 1 „Развитие на железопътен възел Пловдив“ в землищата на с. Рогош, с. Скутаре и с. Трилистник, община „Марица“, област Пловдив.

Към момента жителите на село Трилистник ползват алтернативен път покрай жп линията, който им осигурява директна връзка през село Скутaре с град Пловдив и село Рогош.

Алтернативният път бе изграден в резултат на работна среща, организирана отново по искане д-р инж. Зюмбилев през август 2023 г., на която инж. Бакалски сподели, че надлезът при Рогош би трябвало да е готов през март т.г.

Related Articles

Представят резултатите от проекта за нов затвор в с. Самораново

На 29 април представят резултатите по проекта за новия затвор, който се изгражда край дупнишкото с. Самораново. Той е на стойност около 35 млн....

Етнографският музей в Стария Несебър с нов облик

Приключи ревитализацията на Етнографския музей в Стария Несебър. Ремонтът на вътрешните пространства е извършен по Програма „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“. Отпуснатата финансовата помощ...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ