22 C
Пловдив
неделя, април 28, 2024

Инвеститори и кметове се събират на национална конференция за развитие на регионите

Дни след местните избори инвеститори и новоизбрани кметове се събират на национална конференция, посветена на развитието на регионите и приноса на бизнеса. Целта е да се търсят работещи модели на взаимодействие между частната инициатива и местната власт. Специално внимание ще бъде отделено на инвестициите в хората и човешкия капитал като ключов фактор за икономическото и социално развитие на общините.

Дискусията ще започне с анализ на Института за пазарна икономика за общините, които се развиват най-бързо в последните години.

Форумът ще покаже успешни примери на големи компании с влияние върху регионалните икономики, както и примери на общини, които последователно работят с инвеститори.

Другият акцент на дискусията са индустриите с принос към перспективите за заетост и задържането на хората в съответния регион.

В конференцията ще се включат новоизбрани кметове и представители на местната власт, както и изпълнителният директор на НСОРБ Силвия Георгиева.

Организатори на събитието са Българската стопанска камара и сдружението на общините.

Related Articles

Въвеждат правила за карането на тротинетки в Кюстендил

Децата до 14-годишна възраст няма да могат да карат и ползват тротинетки, а тези до 18 години задължително трябва да бъдат с поставена каска...

Още една стъпка към изграждането на ново училище в Бургас

Общинските съветници в Бургас направиха още една стъпка към изграждането на ново училище в града. То ще бъде в квартал “Крайморие” и ще е...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ