22 C
Пловдив
вторник, юли 16, 2024

Изложба представя Свиленград в снимки преди 100 години и днес

Изложбата под надслов „Свиленград – 110 години свобода” бе открита по случай 110 години от освобождението на града. Експозицията представя исторически снимки от началото на Балканската война.

Представени са фотоси от летище Мустафа паша и първите български авиатори.

На друга част от паната са снимки от възстановяването на опожарения Свиленград през 1913 г. – църквата в махала Гебран, която е била изцяло построена наново. Интересни са също така и фотосите на обществени сгради отпреди 100 години и изгледът им в наши дни. Това са – Българска популярна банка, днес ДСК, старото и днешното читалище, бившата градска аптека, функционираща сега като хотел, градската градина назад във времето и днешният градски парк, старият мост преди 100 г. и в настоящето.

Изложбата, подготвена от Историческия музей може да се види до края на октомври във фоайето на Общинска администрация Свиленград.

Снимка: Община Свиленград

Related Articles

Осигуряват техническа помощ за зелени проекти

Фонд ФЛАГ е получил одобрение на проект, финансиран от програма LIFE на ЕК, за техническа помощ за зелени проекти. Скоро тази логистична, информационна и...

Ремонтират Дом за възрастни във Варна с над 7 млн. лева

Местят обитателите на социалното заведение във временна сграда Сградата на Дом за възрастни хора „Гергана“ във Варна не е ремонтирана от построяването преди 88...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ