15 C
Пловдив
събота, април 27, 2024

Изложба на именития Кристо в музей галерия „Анел“

„Кристо – поетика на необикновеното“ е изложба, която представя забележителната артистична визия и трансформиращите инсталации на известния художник Кристо. От 21 септември до 10 октомври 2023 г. тя ще бъде в музей галерия „Анел“ в София . Организира се от домакините и Съюз на колекционерите в България. Експозицията включва 26 фотографии на едни от емблематичните проекти на именития творец, подписани лично от него.

Колекцията прекосява сложния визуален маршрут от монументалния „Опакован Райхстаг“ в Берлин до ефирните „Заобиколени острови“ в Маями. Опаковъчните инсталации на Кристо предефинират разбирането за познатите структури и пейзажи. Чрез артистичното обгръщане на сгради, паметници и дори на цели острови, Кристо предизвиква да видим познатото в нова светлина. Провокира публиката да постави под въпрос границите между изкуството и архитектурата.

От „Плаващите кейове“ на италианското езеро Изео до ефирната „Завеса на долината“ в Колорадо творбите на Кристо взаимодействат с естествената среда, разкривайки по нов начин нейната красота.

Related Articles

Античният град Хераклея Синтика отвори врати за посетители

„Античният град Хераклея Синтика“ вече е отворен за посетители. Обектът е с впечатляваща визия, след като успешно се изпълни първият етап на проекта, изготвен...

Одобрени са 7,7 млн. лв. безвъзмездна финансова помощ за ремонт на дом „Гергана“

До дни предстои да се сключи договор с Министерство на труда и социалната политика Одобрено е проектното предложение на Община Варна за реформиране на Комплекса за социални...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ