16 C
Пловдив
неделя, февруари 25, 2024

Изложба на именития Кристо в музей галерия „Анел“

„Кристо – поетика на необикновеното“ е изложба, която представя забележителната артистична визия и трансформиращите инсталации на известния художник Кристо. От 21 септември до 10 октомври 2023 г. тя ще бъде в музей галерия „Анел“ в София . Организира се от домакините и Съюз на колекционерите в България. Експозицията включва 26 фотографии на едни от емблематичните проекти на именития творец, подписани лично от него.

Колекцията прекосява сложния визуален маршрут от монументалния „Опакован Райхстаг“ в Берлин до ефирните „Заобиколени острови“ в Маями. Опаковъчните инсталации на Кристо предефинират разбирането за познатите структури и пейзажи. Чрез артистичното обгръщане на сгради, паметници и дори на цели острови, Кристо предизвиква да видим познатото в нова светлина. Провокира публиката да постави под въпрос границите между изкуството и архитектурата.

От „Плаващите кейове“ на италианското езеро Изео до ефирната „Завеса на долината“ в Колорадо творбите на Кристо взаимодействат с естествената среда, разкривайки по нов начин нейната красота.

Related Articles

Архитекти от курс „Шайо“ с изложба на проекти за опазване архитектурното наследство на Видин

Днес от 17 часа откриват изложбата „Ателие Видин“ в зала 1 на Съюза на архитектите в София. Нейни автори са възпитаниците на деветото издание...

Младежи ще изграждат пътека за планинско колоездене във Велики Преслав

Проект на Open Space Foundation 2024 цели да помогне на младежи от Велики Преслав да изградят пътека за планинско колоездене в района. За това...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ