14 C
Пловдив
събота, май 4, 2024

Изграждат трета лента на част от пътя Севлиево – Габрово

Програмата на Агенция „Пътна инфраструктура“ предвижда изграждането на трета лента в участъка на път II-44 Севлиево – Габрово в района на с. Враниловци. За повишаване безопасността на движение при кръстовището за селото в момента се изпълняват краткосрочни мерки за повишаване безопасността на движение. Те включват монтирането на разделителни колчета, за да се ограничат възможностите за рискови изпреварвания и маневри от шофьорите, както и поставянето на пътни кабари, които да привличат вниманието на шофьорите при неспазване правилата на движение.

Предстои директорът на Областно пътно управление – Габрово да обяви обществена поръчка за проектирането на трета лента в участъка от второкласния път Севлиево – Драгановци – Габрово, заедно с изработването на парцеларен план.

Предвидено е до края на годината ще бъде обявена обществена поръчка и за оценка на въздействието върху пътната безопасност, която ще определи дългосрочните мерки за повишаване безопасността с оглед предстоящото изграждане на тунела под Шипка.

До дни експерти на АПИ ще направят оглед на кръстовището в квартал „Киевци“, за да се набележат допълнителни мерки за безопасност на движението. Предстои да бъдат монтирани нови пътни знаци и да бъде положена хоризонтална маркировка на 4 участъка в област Габрово – на път I-5 Дряново – Габрово при 141-ви км, на път II-44 Севлиево – Габрово при 21-ви км и кръстовището за с. Ряховци на път I-4 при 77-ми км. Ще се обезопаси и участък от път I-5 в района на село Зая.

Related Articles

АПИ с проект за основен ремонт на над 16 км от пътя Етрополе – Златица

Агенция „Пътна инфраструктура“ кандидатства с проект за реконструкция на над 16 км от път II-37 Етрополе - Златица по Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027....

Метрото ще се разшири с две станции в „Люлин“

Обявена е процедура за избор на строител Дружеството на Столична община "Метрополитен" обяви процедура за избор на строител на следващите две станции на метрото. Те...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ