15 C
Пловдив
събота, април 27, 2024

Изграждат пречиствателна станция в Стрелча

Започна изграждането на пречиствателна станция за отпадъчни води /ПСОВ/ в местността „Мечкерец“ в землището на град Стрелча.

Мащабният проект е на стойност 4 936 020,31 лв. и е финансиран от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда /ПУДООС/. Срокът на изпълнение е 176 календарни дни. Изпълнител на строително – монтажните дейности е „ПСОВ 22” ДЗЗД, гр. Гоце Делчев.

С изграждането на новото съоръжение ще се постигне механично и биологично пречистване на отпадъчните води на Стрелча и тяхното обеззаразяване. В процеса се включва обезводняване на утайката с предвидено аварийно изсушително поле. Системата ще функционира чрез довеждащ канализационен колектор на всички отпадни води от града, чието трасе ще е разположено по десния бряг на река Стрелчанска Луда Яна и стигащо до ПСОВ в местността „Мечкерец“.

„Това е един изключително важен проект за Стрелча с оглед здравните рискове за жителите и гостите на града, опазване на околната среда и развитието на туризма като структуроопределящ отрасъл“, коментира кметът инж. Георги Павлов. И допълни, че проектът е добър пример за отлично взаимодействие между местна и държавна власт, чиито резултати са в полза на гражданите.

Related Articles

Кв. „Изток“ ще е първият в столицата с изцяло ремонтирани тротоари

Започна строителният сезон в почти всички райони в София. Текат ремонти и възстановителни дейности по голяма част от инфраструктурата. В момента освен обновяване на...

Още една стъпка към изграждането на ново училище в Бургас

Общинските съветници в Бургас направиха още една стъпка към изграждането на ново училище в града. То ще бъде в квартал “Крайморие” и ще е...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ