14 C
Пловдив
понеделник, май 20, 2024

Изграждат пречиствателна станция в Стрелча

Започна изграждането на пречиствателна станция за отпадъчни води /ПСОВ/ в местността „Мечкерец“ в землището на град Стрелча.

Мащабният проект е на стойност 4 936 020,31 лв. и е финансиран от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда /ПУДООС/. Срокът на изпълнение е 176 календарни дни. Изпълнител на строително – монтажните дейности е „ПСОВ 22” ДЗЗД, гр. Гоце Делчев.

С изграждането на новото съоръжение ще се постигне механично и биологично пречистване на отпадъчните води на Стрелча и тяхното обеззаразяване. В процеса се включва обезводняване на утайката с предвидено аварийно изсушително поле. Системата ще функционира чрез довеждащ канализационен колектор на всички отпадни води от града, чието трасе ще е разположено по десния бряг на река Стрелчанска Луда Яна и стигащо до ПСОВ в местността „Мечкерец“.

„Това е един изключително важен проект за Стрелча с оглед здравните рискове за жителите и гостите на града, опазване на околната среда и развитието на туризма като структуроопределящ отрасъл“, коментира кметът инж. Георги Павлов. И допълни, че проектът е добър пример за отлично взаимодействие между местна и държавна власт, чиито резултати са в полза на гражданите.

Related Articles

Русе ще има нов парк

Проект за изграждането на нова зелена зона спечели община Русе. Той предвижда изграждането на парк в кв. „Здравец-Изток“ върху общински имот на бул. „Липник“...

АПИ обяви обществена поръчка за строителен надзор при укрепване на 15 свлачища

Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви обществена поръчка за строителен надзор при укрепване на 15 свлачища по републиканската пътна мрежа. Индикативната й стойност е 3 723...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ