10 C
Пловдив
понеделник, май 6, 2024

Изграждат нов 4-етажен паркинг в столичния квартал „Надежда“

Започва строителството на нов, изцяло надземен паркинг в столичния район „Надежда“. Той ще е на четири етажа с обща площ от 5607 кв.м.между улиците “Кирил Дрангов“ и ул. “Анастас Лозанчев“ (ж.к. “Надежда 1“). Предвидени са 310 паркоместа, от които 32 места са с възможност за зареждане на електрически автомобили.

Достъпът до многоетажния паркинг ще бъде от ул. “Чипровско въстание“. До входната зона ще има 48 външни открити паркоместа. Покривната конструкция на сградата е плосък стоманобетонен покрив с вътрешно отводняване. При проектирането на многоетажния паркинг са спазени противопожарните и санитарно-хигиенните изисквания за този тип сгради.

Бюджетът на проекта е 6 314 000 лева без ДДС. От тях „Софийски имоти“ осигурява 1,914 млн. лв., а Фондът за градско развитие останалатa сума в размер на 4,4 млн. лв. Изпълнител е фирма „Техно Енерджи“ ООД, а срокът за завършване е 28 юли 2023 година.

Related Articles

Конференция за кръговост на отпадъците

На 22 май 2024 г. oт 10:00 до 13:30 ч. ще се проведе онлайн конференция на тема кръговост на отпадъците "Waste Circularity”. Събитието ще...

На мястото на бившия Мавзолей в София – временна арт инсталация

В зоната ще се организират тематични публични събития Инсталацията на художника Красимир Терзиев „Между миналото, което е на път да се случи, и бъдещето,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ