26 C
Пловдив
събота, юни 15, 2024

Изграждат нови физкултурни салони и площадки в близо 500 училища

Министерството на образованието и науката (МОН) започва работа по програма за изграждане на нови физкултурни салони и открити спортни площадки, ремонт или цялостно обновяване на вече съществуващите такива в 496 училища в страната, съобщиха от пресцентъра на образователното ведомство. Списъците с одобрените по проекта образователни институции са публикувани в сайта на МОН.

Програмата е разделена на три модула. Първите два са за проектиране и изграждане на нови физкултурни салони и за основен ремонт на съществуващи салони. Финансиране по тях ще получат общо 120 училища, а одобрените средства са в размер на над 137,5 млн. лева. По третия модул – “Изграждане и основен ремонт на открити спортни площадки“, са одобрени проектите на 376 училища. Тяхната обща стойност е малко над 50,6 млн. лева.

Целта на програмата е да се подобри спортната култура и физическото възпитание на учениците чрез модернизиране на спортната база на училищата, както и създаване на условия за пълноценното й използване. Това ще помогне за провеждане на редовните часове по физическо възпитание и за организиране на дейности извън учебния план.

Целта е, при успешна реализация на проектите, до края на 2027 г. в близо една четвърт от училищата в страната да бъде изградена нова, модерна спортна база. Крайният срок за изпълнение на всички дейности е 31 декември 2027 г., уточняват от МОН.

Related Articles

Пак нови разписания и маршрути на влакове заради ремонта на гара София

От понеделник - 17 юни, влизат в сила промени в разписанията и маршрутите на някои влакове, други няма да се движат, но пътниците ще...

Безплатно: Събират опасни отпадъци от домакинствата в Асеновград

Кампания за безвъзмездно предаване на опасни отпадъци организира кметството в Асеновград, съобщават от администрацията. Акцията ще се проведе тази събота – 15 юни, от 11...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ