15 C
Пловдив
вторник, април 30, 2024

Избраха изпълнител за доставката на 7 електрически влака

Министерството на транспорта и съобщенията избра изпълнител за доставката на 7 двуетажни електрически влака. Те ще бъдат закупени със средства по Плана за възстановяване и устойчивост.

Обществената поръчка беше открита в средата на февруари, а в края на март бяха отворени офертите на участниците. Оценката показа, че офертата на полската фирма “Stadler Polska Sp. z o.o.” отговаря на всички изисквания на Възложителя. Предложената цена е 300 513 279,50 лева, а срокът за доставка на подвижния състав е 26 месеца. Предстои в законоустановените срокове да бъде подписан договорът с избрания изпълнител.

Паралелно с това започнаха преговорите с испанската компания „Patentes Talgo SL” за доставката на 20 push-pull влака. Обществената поръчка за доставка на 35 електрически мотрисни влака също е възобновена на етап подаване на оферти със срок до 11 април 2024 г.

Related Articles

Бургас може да има най-модерния студентски кампус в България

От Общината призовават: Подкрепете проекта, като попълните анкета! Има шанс в Бургас да бъде изграден супер модерен студентски кампус, информират от администрацията. Проектът за Кампуса...

Нови компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас

Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ