19 C
Пловдив
четвъртък, май 2, 2024

Започва строежа на две нови детски градини в община Варна

Започва изграждане на две нови детски градини в община Варна, съобщават от администрацията в морския град. Първата от тях е на ул. “Хъшове“ №2 в район „Одесос“. Проектът е за четири групи за 100 деца, физкултурен салон, кухненски блок и котелно стопанство на обща стойност 3,3 млн. лв. лева без ДДС. Средствата са осигурени от Програмата на МОН за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища 2020 г., и допълнително финансиране от Община Варна. В момента се извършва разчистване и подготовка на терена за строителството.

Вторият проект е за нова сграда за детска градина „Ран Босилек“ в село Тополи в община Варна. Той предвижда строителство на 5 градински групи и една яслена, с общ капацитет от 150 места.

Предстои изграждането на три площадки в детските градини „Щастливо детство“, „Валентина Терешкова“ в Аспарухово и „Ран Босилек“ в село Константиново, варненско. В други две детски градини с финансова помощ от Американското посолство са изградени площадки за игри – ДГ „Детска радост“ и ДГ „Детски свят“. На тези обекти предстоят довършителни дейности.

Снимка: Община Варна

Related Articles

Община Габрово с кампания „Да превърнем сивото в зелено“

Стартира кампанията на Община Габрово „Да превърнем сивото в зелено” за 2024 г., която се осъществява чрез публично-частни партньорства с гражданите. Чрез инициативата се...

Бургас може да има най-модерния студентски кампус в България

От Общината призовават: Подкрепете проекта, като попълните анкета! Има шанс в Бургас да бъде изграден супер модерен студентски кампус, информират от администрацията. Проектът за Кампуса...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ