16 C
Пловдив
събота, април 27, 2024

Започва ремонт на Младежкия културен център в Ямбол

След дълго отлагане започна подготовката за ремонт и модернизация на сградата на Младежки културен център „Георги Братанов“, бивш Младежки дом.

Сградата е построена преди повече от петдесет години и оттогава не е ремонтирана цялостно.

Проектът се реализира по ОП „Региони в растеж“ и се очаква ремонтните дейности да приключат до края на годината. Освен цялостно реновиране на базата се предвижда и вътрешно преразпределение на пространството.

При мащабния ремонт ще бъдат обособени зали за образователни и творчески занимания, кабинети за обучения, репетиционни за танцово и балетно изкуство, зала за конферентни срещи, многофункционална зала за концертни изяви и други. Отново ще заработи и ресторант с тераси над реката. Проектът за реновирането на сградата е на ямболския архитект Сотир Камбуров.

Related Articles

Одобрени са 7,7 млн. лв. безвъзмездна финансова помощ за ремонт на дом „Гергана“

До дни предстои да се сключи договор с Министерство на труда и социалната политика Одобрено е проектното предложение на Община Варна за реформиране на Комплекса за социални...

Варна: Акция за почистване на града на 27 април

Община Варна започва серия от кампании за почистването на морската столица. Първата от тях ще се проведе на 27 април, обявиха от администрацията. Акцент...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ