20 C
Пловдив
петък, април 26, 2024

ЕК настоява социалните мрежи да имат екипи, работещи на всички европейски езици

Европейската комисия очаква от социалните мрежи да разполагат с екипи, които работят на всички европейски езици, заяви зам.-председателят на институцията Вера Юрова.

Очаквам повече от тях, включително по въпроса с руската дезинформация, да инвестират в проверка на фактите. Държавите в Централна и Източна Европа са под постоянните удари на източници на руска дезинформация, добави тя.

По нейните думи е необходимо социалните мрежи веднага да започнат да поставят етикети на информации, създадени от изкуствен интелект. Този интелект може да постави обществата пред нови заплахи, особено със създаване и разпространение на дезинформация, поясни Юрова. Машините нямат свобода на словото, добави тя.

Тя отбеляза, че вече 44 от най-големите доставчици на услуги онлайн са подписали доброволните правила за дейност, които предвиждат противодействие на дезинформацията. По нейните думи решението на „Туитър“ да се оттегли от правилата е грешка.

Related Articles

Фестивалът LUNAR преобразява най-красивите сгради, паркове и площади в София

В ход е подготовката на третото издание на форума В четири поредни вечери, между 9 и 12 май, артисти от цял свят ще разкажат истории,...

Кв. „Изток“ ще е първият в столицата с изцяло ремонтирани тротоари

Започна строителният сезон в почти всички райони в София. Текат ремонти и възстановителни дейности по голяма част от инфраструктурата. В момента освен обновяване на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ