15 C
Пловдив
петък, април 19, 2024

Експерти от 4 държави обсъждат екологията в градска среда в Пловдив

И утре в Пловдив продължава Международната конференция „Градската среда като пространство за реализиране на устойчиви политики”.

Във форума участват експерти от България, Норвегия, Унгария и Чехия. Те ще представят добри практики от своите страни за планиране и управление на зелената система в градска среда, както и за участие на младите хора в определянето на политики в тази сфера.

Акцентите на събитието са:

създаване и съхраняване на зелени площи, опазване на дърветата в градска среда, прозрачно и открито взаимодействие с гражданите в процесите по проектиране и осъществяване на дългосрочните политики за устройствено развитие на градовете, включително спрямо предизвикателствата породени от климатичните промени.

Сред лекторите са лекторите ланд. арх. Невена Цветкова, инж. Томаш Трънка и Любомира Колчева – директор на фондация „ЕкоОбщност“.

Международната конференция „Градската среда като пространство за реализиране на устойчиви политики“ се организира от Фондация „ЕкоОбщност“ и е част от дейностите по проект „Да върнем гражданското си пространство: от местно към европейско ниво“. Целта му е да събере представители на граждански организации и групи, местни власти и експерти, които са заинтересовани и имат отношение към екологията и планирането на градската среда.

Related Articles

С научен форум отбелязват Международния ден за опазване на недвижимото културното наследство

Национална научна конференция под наслов „Културното наследство на Тутракан и неговото място в добруджанската история“ ще се проведе на 18 и 19 април в...

Първата фотоволтаична система върху общинска сграда изградиха във Враца

Със собствени бюджетни средства Община Враца изгради първата си фотоволтаична система за собствено потребление върху общински обект, съобщиха от местната управа. Централата е разположена...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ