20 C
Пловдив
събота, април 27, 2024

До 4 месеца: Северният парк в София ще има скейт зона

До четири месеца ще бъде готов скейт паркът в Северния парк в София. Съоръжението ще има 2 основни секции – „Стрийт“ и „Боул“ – и се изгражда по проект на Българската скейтборд федерация, а по време на проверката част от готовите съоръжения бяха тествани от скейтбордистите.

„Работим заедно със спортните клубове и федерациите, за да могат съоръженията да отговорят на очакванията на младите хора. Мястото е изключително подходящо, достъпно е и в същото време се намира в паркова среда, каза кметът Йорданка Фандъкова по време на проверка на обекта.

Район „Надежда“ работи по още няколко проекта. Направихме обществени обсъждания и в момента подготвяме проектите за площадка за паркур, професионално трасе за пъмп парк и въжен парк. Изграждането на трите спортни обекта може да започне през следващата година, посочи районният кмет Димитър Димов. Той добави, че в момента се строят още 4 стрийт фитнес площадки в междублокови пространства и една в двора на 63 ОУ “Христо Ботев“.

Related Articles

Представят проекта за ревитализация на Колодрума в Сливен

Община Сливен ще представи проекта за ревитализация на Колодрума на 24 април – сряда. Срещата на кмета Стефан Радев и общинските специалисти с проектанти,...

Изградиха „Зелен коридор на здравето“ в столичен квартал

Приключи проектът за достъпна градска среда „Зелен коридор на здравето в „Надежда“, реализиран в рамките на проект URBiNAT. Целта на проекта е да насърчи...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ