9 C
Пловдив
събота, април 20, 2024

До 30.09: Приемат оферти за проектиране ремонта на 13 км от Върбишкия проход

Прогнозната стойност на поръчката е над 268 хил. лв.

Областно пътно управление – Шумен обяви обществена поръчка за изработване на технически проект за основен ремонт на близо 42 км пътища в област Шумен. Срокът за подаване на офертите е 30 септември т. г.

Обществената поръчка е разделена в три обособени позиции. В едната позиция е проектирането на основния ремонт на 13,4 км от първокласния път I-7 Силистра – Дулово – Шумен – Върбица – Ямбол – Лесово, в участъка от хижа „Върбишки проход“ до границата с област Бургас при билото на прохода. Участъкът от първокласния път е затворен за движение повече от 10 години. В отсечката има деформации, мрежовидни пукнатини, улягания за локален ремонт, свлечени банкети и габиони, запълнени земни окопи. При 182-ри км е регистрирано свлачище. Прогнозната стойност на поръчката за проектиране е 268 000 лв. без ДДС.

В другата обособена позиция е проектирането на основния ремонт на 10,7 км от третокласния път ІІІ-2007 Каспичан – Плиска – Златна нива /от км 0+000 до км 10+747/. Отсечката е основна пътна връзка за населените места в община Каспичан и свързва първокласния път I-2 Русе – Разград – Шумен – Варна с път ІІІ-7003 Избул – Златна нива – Царев брод – Шумен и от там по път с I-7, област Силистра. Участъкът е в много лошо експлоатационно състояние с множество нарушения по пътната настилка, улягания, деформации и т. н. Индикативната стойност на поръчката е 214 940 лв. без ДДС.

В следващата обособена позиция е проектирането на ремонта на 17,7 км на път ІІІ-731 Радко Димитриево – Друмево – Черноок. Третокласното трасе свързва път II-73 Шумен – Карнобат през Ришкия проход и път III-208 Провадия – Дългопол към Айтоския проход. Участъкът е в лошо експлоатационно състояние с множество нарушения по пътната настилка, улягания и с проявени свлачища и срутища. Индикативната стойност на поръчката е 360 000 лв. без ДДС.

Срокът за изпълнение на проектантските работи за всяка една от обособените позиции е 60 календарни дни, който започва от датата на сключване на договора и включва само времето за проектиране. Изпълнението на проектните работи ще се извърши в три междинни етапа. Допълнително ще се обявят тръжни процедури по ЗОП за избор на изпълнители на необходимите ремонтни дейности.

Related Articles

Лифт до крепостта „Патмос“ става обект от първостепенно значение за Ардино

Общинските съветници в Ардино гласуваха предложението на кмета инж. Изет Шабан кабинковият лифт от с. Стар Читак до крепостта "Патмос" да бъде обявен за...

НАП напомня: Българите с имоти в чужбина да ги декларират до 30 април

Националната агенция за приходите напомня на българските граждани, които притежават имоти в чужбина, че са задължени да ги декларират в годишната данъчна декларация за...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ