9 C
Пловдив
неделя, май 5, 2024

До 28 декември: Приемат оферти за проектиране и ремонт на мост над река Златна Панега

До 28 декември се приемат оферти за проектиране и ремонт на моста над река Златна Панега, в района на Луковит, на път I-3 Ботевград-Плевен. Индикативната стойност на обявената обществена поръчка за избор на изпълнител е 731 850 лв. без ДДС.

Съоръжението е построено през 1956 г., а последният ремонт е извършен през 1998 г. Мостът е в недобро състояние, по настилката има пукнатини, а по гредите и сводовете има участъци с обрушено бетонно покритие. В момента за преминаването му е въведена временна организация на движение и скоростта е ограничена до 50 км/ч.

Избраният изпълнител е необходимо да изготви техническото задание и да изпълни строително-монтажните дейности по проекта. Срокът за проектиране е 60 календарни дни, в три междинни етапа. Предвижда се строителството да бъде извършено за 180 календарни дни.

Изработването на техническия проект е първата и задължителна стъпка преди предприемането на качествени строителни работи. Въз основа на готовия проект след това ще се определят конкретните строително-монтажни работи, стойността, срока им за реализиране и ще се пристъпи към избора на изпълнители на ремонта и на строителния надзор.

Related Articles

Метрото ще се разшири с две станции в „Люлин“

Обявена е процедура за избор на строител Дружеството на Столична община "Метрополитен" обяви процедура за избор на строител на следващите две станции на метрото. Те...

Бургас може да има най-модерния студентски кампус в България

От Общината призовават: Подкрепете проекта, като попълните анкета! Има шанс в Бургас да бъде изграден супер модерен студентски кампус, информират от администрацията. Проектът за Кампуса...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ