19 C
Пловдив
четвъртък, май 2, 2024

До 15 септември: Приключва строителството на важно софийско кръстовище

„Предвижда се за 15 септември да приключат строителните работи на кръстовището на бул. “Симеоновско шосе“ и бул. „Филип Кутев“, което се оформя като четириклонно. Това каза инж. Ангел Джоргов, зам.-кмет по строителство на Столична община.

Кръстовището се работи в рамките на новия пробив на бул. “Филип Кутев“, където предстои да се положи износващия пласт асфалт. Пътят е част от третия градски ринг и заедно с бул. „Тодор Каблешков“ осигурява връзката между булевардите „България“ и 4Симеоновско шосе“. Новият участък е с около 1,2 км дължина, с две платна за движение по 10,50 м, с по три ленти в посока, нови тротоари с велоалея. По средата се запазва разделителна ивица за изграждане на трамвайно трасе.

Вътрешният градски ринг е изключително важен за извеждане на трафика и е част от програмата на кмета на София Йорданка Фандъкова.

Целият пробив на бул. “Филип Кутев“ се очаква да бъде завършен през втората половина на октомври. Работи се по новите пътни платна, поставят се стълбовете на новото улично осветление, предстои да се положат тротоарните настилки и да се оформи велоалея.

Вече е влязло в сила разрешението за строеж и на южното пътно платно на участъка от бул. “Филип Кутев“ между бул. “Черни връх“ и ул. “Сребърна“. Очаква се през втората половина на месец септември да започне работа и по него, което ще осигури пълният профил на булеварад.

Related Articles

Община Габрово с кампания „Да превърнем сивото в зелено“

Стартира кампанията на Община Габрово „Да превърнем сивото в зелено” за 2024 г., която се осъществява чрез публично-частни партньорства с гражданите. Чрез инициативата се...

Изградиха „Зелен коридор на здравето“ в столичен квартал

Приключи проектът за достъпна градска среда „Зелен коридор на здравето в „Надежда“, реализиран в рамките на проект URBiNAT. Целта на проекта е да насърчи...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ