22 C
Пловдив
вторник, май 21, 2024

До месец: Започва ремонт на Художествената галерия в Кърджали

До месец ще приключи процедурата по избор на изпълнител на ремонта на покривната конструкция на Художествената галерия „Станка Димитрова” в Кърджали и строително-монтажните работи ще могат да започнат, съобщи заместник-кметът инж. Катя Митовска.

Проблемът с покрива на Художествената галерия в Кърджали отново е на дневен ред, тъй като при по-продължителни валежи се образуват обилни течове и на практика вторият етаж става непригоден за излагане на ценни експонати от богатата колекция на Художествената галерия.

По думите на инж. Катя Митовска строително-монтажните работи по покрива на галерията включват изцяло основен ремонт на покривната конструкция. Предвижда се и отвор, тъй като досега не е имало капандура и достъп до покривното пространство. Така проблемът с течовете ще бъде генерално решен, защото сега конструкцията е деформирана сериозно, каза още инж. Митовска.

Тя подчерта, че проектът за ремонт на културната институция изцяло е съобразен с методическите указания на Националния институт за недвижимо културно наследство, тъй като представлява архитектурен културен паметник с местно значение.

Related Articles

Обсъдиха разширяването на Столичния околовръстен път от бул. България“ до АМ „Струма“

Необходимите действия във връзка с разширяването на Столичния околовръстен път между бул. „България“ и автомагистрала „Струма“ обсъдиха на среща министърът на регионалното развитие и...

200 млн. лв. за саниране на блокове в засегнатите от енергийния преход региони

Близо 200 млн. лв. от управляваната от МРРБ Програма „Развитие на регионите“ 2021 – 2027 г. ще бъдат инвестирани в енергийна ефективност на многофамилни...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ