25 C
Пловдив
вторник, май 7, 2024

До края на септември: Слагат ограничителни колчета и на пътя Русе – Велико Търново

До края на септември ще бъдат поставени ограничителни колчета по пътя Русе-Велико Търново. Целта е по този начин да се попречи на рискови изпреварвания, предава БНТ.

Такива колчета след дълго отлагане бяха поставени в друга пътен участък с множество катастрофи – Кресненското дефиле. След техния монтаж, въпреки големия трафик, няма нито една тежка катастрофа със загинал.

Ограничителната мярка се налага заради големия пътен травматизъм и през прохода през Бяла – по пътя Русе Велико Търново.

Представители на бизнеса, който използва едрогабаритни машини обаче твърдят пред БНТ, че са против подобно ограничение, тъй като това щяло да доведе до невъзможност да използват своята техника.

Пътният експерт инж. Свилен Костадинов коментира, че са определени 4 участъка, а поставянето на колчета ще ограничи предприемането на рискови маневри.

Директорът на Областното пътно управление инж. Стамен Савов коментира, че няма основание за тревоги. Решението е взето, за да се подобри безопасността.

Related Articles

През тази година: Ремонтират знакови сгради в Стара Загора

Знакови сгради в Стара Загора ще подлежат на ремонт през тази година. Това стана ясно по време на пресконференция дадена от кмета на общината...

Пловдив превръща зелените пространства в територии за култура

Общинска фондация „Пловдив 2019“ кани артисти и културни организации за реализация на художествени проекти и събития с акцент върху зелените пространства на Пловдив. Програмата...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ