21 C
Пловдив
понеделник, май 6, 2024

„Да изчистим България заедно“ – на 16 септември

За поредна година общините ще бъдат дейни участници в кампанията „Да изчистим България заедно“. Инициативата отново ще обедини институции, неправителствени организации, бизнеса и доброволци в името на каузата за по-чиста околна среда. И тази година ще се подкрепят каузите на най-голямото гражданско движение в света „Let’s Do It World”. През 2023 г. Световният ден на почистването на планетата, в който България ще се включи за седми пореден път, ще се проведе на 16 септември, когато ще се организират традиционните мащабни акции, към които всеки може да се присъедини.

Насловът на най-мащабната национална доброволческа инициатива у нас тази година е „Готови сме!“. Тя се фокусира върху усърдието и енергията, която влагаме в грижата за чистотата на планетата, бъдещето и възпитанието на децата. Гражданите се превръщат от доброволци за един ден в неизменни посланици на зелената идея.

От началото на „Да изчистим България заедно“ в кампанията са се включили близо 2 500 000 доброволци. По данни на МОСВ, те са успели да съберат 94 338 тона отпадъци, което се равнява на над 200 напълно заредени самолета „Боинг 747”, и да премахнат над 18 800 сметища от лицето на България. Министерството ще участва активно в провеждането на инициативата.

Related Articles

КАБ въвежда електронни административни услуги до края на годината

Камарата на архитектите в България започва въвеждане на изцяло електронни административни услуги. Предвижда се до края на годината да има възможност за онлайн кандидатстване...

Конференция за кръговост на отпадъците

На 22 май 2024 г. oт 10:00 до 13:30 ч. ще се проведе онлайн конференция на тема кръговост на отпадъците "Waste Circularity”. Събитието ще...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ