11 C
Пловдив
петък, март 29, 2024

“Дановото училище” в Перущица – домакин на изложба на Салвадор Дали

Картинна галерия “Даново училище” в Исторически музей-Перущица показва отбрана сбирка от творби на световноизвестния Салвадор Дали. “Неочакваният Дали” е насловът на експозицията.

Тя пристига в Перущица като част от европейска обиколка на фамилия Кесаури, чиято собственост са експонатите на великия сюрреалист. Меценатите с грузински корени от години живеят във Франция и попълват колекцията наследена от техния дядо с творби от световноизвестни майстори.

Пътуват по света и показват части от нея в галерии в малки населени места. Така преди години жителите и гостите на Велинград имаха възможност да се насладят на оригинали на Марк Шагал, а друга част от картини на Салвадор Дали през лятото бяха показани в галерия в Русе.

Ценителите на гениалния майстор на сюрреализма от Каталуния могат да видят изложбата в Перущица до началото на месец април. Притежателите на творбите – Василий и Александър Кесаури, гарантират за абсолютната им автентичност както с подписа на Дали на всяко произведение, така и с официален сертификат за оригинал.

Related Articles

Търси се решение за спасяване на Боянското блато

Идеята е естествена влажна зона да се обособи като градски парк Гражданската група в защита на Боянското блато заедно с екип от МОСВ обсъждат мерки...

Информационни дни по поканите за достъпна архитектурна среда на АХУ

Агенцията за хората с увреждания (АХУ) организира информационни събития за кандидатите по програмите за изграждане на достъпна среда, осигуряване на средства за заетост, рехабилитация...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ