18 C
Пловдив
сряда, май 1, 2024

Възстановяват движението по изцяло обновената ул. “Кукуш“

„От 31 октомври възстановяваме движението по изцяло обновената ул. “Кукуш“, която е една от ключовите улици в район „Илинден“. През пролетта трябва да започне реконструкция на ул. “Щросмайер“, която е продължение на ул. “Кукуш“. Двете улици са част от моята програма за цялостна реконструкция на основни улици в кварталите“, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на работите в район „Илинден“.

Ул. „Кукуш” от бул. „Сливница“ до жп прелеза е с дължина 1,5 км и се изпълни на два етапа. Инфраструктурата бе изцяло подменена – изградени бяха около километър канализация, над 1 км водопровод, обновени бяха настилките, тротоарите. Монтирано бе LED осветление и постоянно видеонаблюдение.

Реконструирана е и основната за район „Слатина“ ул. “Николай Коперник“, а в момента се извършва ремонт на ул. “Народно хоро“ и ул. “Народен герой“ в район „Овча купел“ – заяви още кметът Фандъкова.

Related Articles

Новост: КАБ предлага професия “Архитектурен техник”

По предложение на председателя на РК София град арх. Васил Василев е обсъдена инициатива за създаване на нова професия, която да се изучава в...

Планираните ремонти в район „Кремиковци“ вече започнаха

Започнаха планираните ремонти за столичния район "Кремиковци". Подготвят се и се обявяват обществени поръчки за обновяване на сградите на кметствата в кв. "Враждебна" и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ