14 C
Пловдив
четвъртък, май 2, 2024

Вместо парк строят медицински университет и болница в Кърджали

Общинският съвет в Кърджали гласува промяна на предназначението на имот от 40 дка. Вместо за парк той се отрежда за здравни, образователни и съпътстващи дейности. Ще бъде предоставен за изграждане на болница и частен медицински университет в родопския град.

Теренът се намира в най-южната част на парк „Арпезос Север“. Местоположението е отдалечено от основно използваната паркова инфраструктура и затова промяната не би имала негативен отпечатък и не би ощетила по никакъв начин парковата среда, се казва в гласуваното предложение.

Инвестиционното намерение е на Търговска Лига – Глобален Аптечен Център и ще е част от Български кардиологичен институт (БКИ). В частта му за изграждане на частен медицински университет то цели привличането на български, но главно чуждестранни студенти, предимно от Гърция и Турция.

Планираната високотехнологична болница ще бъде с няколко отделения. В нея ще бъдат разкрити между 250 и 300 болнични легла. След реализирането на инвестиционните намерения за обектите ще бъдат новооткрити над 500 работни места.

Related Articles

АПИ с проект за основен ремонт на над 16 км от пътя Етрополе – Златица

Агенция „Пътна инфраструктура“ кандидатства с проект за реконструкция на над 16 км от път II-37 Етрополе - Златица по Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027....

Метрото ще се разшири с две станции в „Люлин“

Обявена е процедура за избор на строител Дружеството на Столична община "Метрополитен" обяви процедура за избор на строител на следващите две станции на метрото. Те...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ