11 C
Пловдив
сряда, февруари 28, 2024

Важно! В нощта срещу неделя местим стрелките с час напред

Тази неделя България преминава към лятното часово време. Официално смяната идва на 26 март в 3:00 часа през нощта. Тогава местим стрелките с един час напред и от 3:00 часа автоматично минаваме към 4:00 часа, пропускайки един час.

Това означава, че в нощта на събота срещу неделя ще спим един час по-малко ако искаме да спазим обичайния си часови график.

Връщането към зимното часово време пък ще стане на 29 октомври 2023 г. от 4:00 часа през нощта, когато сменяме часа с един назад – от 4:00 часа на 3:00 часа.

Повечето компютри и смартфони автоматично сменят часа, но за аналоговите устройства корекцията ще трябва да се въведе ръчно, за да се настроят на новото време.

Related Articles

Община Троян с 4 нови проекта

Община Троян подготвя четири нови проекта за включване в Инвестиционната програма за 2024 г. Това са предложенията за изграждане на трасе за писта за...

Кметът на Свищов с книга за драматични моменти от историята на града

Описва пораженията от земетресението във Вранча през 1977 и отражението му върху архитектурата и хората Пораженията от опустошителното земетресение във Вранча върху архитектурата и развитието...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ