12 C
Пловдив
петък, май 3, 2024

Българската асоциация на архитектите и инженерите консултанти организира уебинар

Темата е „Неизпълнение на договора за строителство. Специфики по ЗУТ и по договорните условия на ФИДИК“

БААИК планира да проведе уебинар на 10 ноември от 9.30 до 14.00 часа през платформата ZOOM, информират от браншовата организация. Програмата включва разнообразие от специализирани теми, събрани в три модула.

ПЪРВИ МОДУЛ

Форми на неизпълнение при договора за строителство.

Забавено изпълнение. Правни последици.

Некачествено изпълнение. Правни последици.

ВТОРИ МОДУЛ

Задължения на възложителя по ЗУТ. Неизпълнение и правни последици.

Задължения на изпълнителя по ЗУТ. Неизпълнение и правни последици.

ТРЕТИ МОДУЛ

Забавено изпълнение по Договорните условия за строителство (Червена книга) от 1999 година и от 2017 година и по Договорните условия за технологично оборудване, проектиране и строителство (Жълта книга) от 1999 година и от 2017 година на ФИДИК.

Некачествено изпълнение. Отговорност за дефекти по Договорните условия за строителство (Червена книга) от 1999 година и от 2017 година и по Договорните условия за технологично оборудване, проектиране и строителство (Жълта книга) от 1999 година и от 2017 година на ФИДИК.

Лектори ще бъдат адвокат Виктория Пенкова и адвокат Бояна Милчева, експерти в областта на строително право, търговско, корпоративно право, вещно право, право на интелектуална собственост, разрешаване на спорове и събиране на вземания.

Адв. Пенкова е арбитър е към Националната листа на арбитри по решаване на спорове по ФИДИК към БАAИК. Учредител и член е на Управителния съвет на Българското общество по строително право, дългогодишен член е и на БААИК.

Освен другата си юридическа експертиза адв. Милчева участве в разрешаване на спорове и представителство пред арбитраж и комисии за разрешаване на спорове, съгласно договорните условия на ФИДИК. Тя е член на УС на Българско общество по строително право, член на БААИК и изключителен представител за България на Фондация „Орган за разрешаване на спорове“ (Dispute Resolution Board Foundation).

Related Articles

Новост: КАБ предлага професия “Архитектурен техник”

По предложение на председателя на РК София град арх. Васил Василев е обсъдена инициатива за създаване на нова професия, която да се изучава в...

Представят резултатите от проекта за нов затвор в с. Самораново

На 29 април представят резултатите по проекта за новия затвор, който се изгражда край дупнишкото с. Самораново. Той е на стойност около 35 млн....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ