13 C
Пловдив
събота, април 27, 2024

България е втора по бедност сред младите в ЕС

България е сред страните от ЕС, в които делът на млади хора в тежки материални и социални лишения е най-голям. Това показва статистика на Евростат, съобщи бТВ.

Страната ни е на второ място по този показател след Румъния. 18,7 % от младите българи, на възраст между 15 и 29 г. ,са били в лишения. По лоши са данните само в Румъния – 23,1%. А след нас се нарежда Гърция – 14,2%. Средно за ЕС процентът е 6,1.

През 2021 г. нивото на риск от бедност в ЕС е по-високо за младите хора спрямо този за цялото население, показва статистиката, която не е рязко променена и към момента. Тенденцията е валидна за 19 държави от ЕС, сред които и България.

Related Articles

МРРБ попълва състава на Съвета за развитие на Югозападен регион за планиране

Министерството на регионалното развитие и благоустройството стартира процедура за избор на представители на икономическия сектор и юридически лица с нестопанска цел (ЮЛНЦ) за общественополезна...

Пускат обществената поръчка за изпълнител на новата библиотека на Варна

Открива се процедура за възлагане на обществена поръчка за избор на изпълнител на новата Градска библиотека на Варна, информират от администрацията. Актуализирана е количествено-стойностната...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ